Murheenkryyni

Minullahan oli aika monta Tralalaan mallia RPH-töissä.  Muistaakseni kokonaiset neljä kappaletta, joista tämä on ensimmäinen valmistunut. Pahoittelen että kuvat ovat aika pimeitä, värit ovat paljon kauniimpia luonnossa.

Työ on suhteellisen nopeatekoinen koska siinä käytetään vain kahta väriä. Pidän myös tuosta yksinkertaisesta ornamentiikasta.

Jardin Turquoise et Chocolat – Tralala
Koko 71*167 pistoa
Langat  Atalie Eucalyptus, Weeks Dye Works Molasses
Kangas Knitlob´s Lair hand dyed 32 ct pellava, väri harmaanvalkoinen

7.1.2011- elokuu 2011

Paikkakin työlle oli jo katseltuna meillä eteisessä mutta voi riivattu miten kävi silitysvaiheessa. Ei ilmeisesti ollut oikein ajatus mukana kun höyryllä työtä varovasti silittelin. Vasempaan alalaitaan tipahti pieni mutta riittävän kokoinen vesitilkka ja WDW:n Molasses-väri levisi kuin Jokisen kuuluisat eväät. Itku meinasi päästä ja nyt työ on häpeämässä laatikon pohjalla. Ehkä otan sen vielä joku päivä esille ja yritän vaikka pumpulitopsin kanssa pyyhkiä ruskeaa väriä kankaalta.

WDW:n kankat ovat joutuneet minulla boikottiin yhtä herkän värinpäästön takia mutta nyt sinne joutuvat myös heidän lankansa.

Mainokset

7 kommenttia artikkeliin ”Murheenkryyni

 1. No, voi kökkö sentään noiden ”pisuttelevien” lankojen kanssa. Atalien langat ilmeisesti eivät ole yhtä herkkiä vedelle? Mietin edelleen lankaa isoon pitkän koiran malliin ja DMC ois varma valinta, mutta toisaalta tekis mieli jotain erikoisempaa lankaa ja sitten tuleekin tuo värinpäästöongelma vastaan. Kun se työ on aikanaan silitettävä höyryllä triljoonien ryppyjen takia, niin langan vain on siedettävä vettä. Mutta onhan tässä aikaa miettiä lankaa vaikka koko loppuvuosi 🙂

  Kaunis malli tuo kyllä on. Todella simppeli, mutta soma kuin mikä 🙂

 2. Minäkin tykkään tuosta mallista ja värit ovat kyllä ihanat! Jonkun verran on minullakin erikoislankoja, .mutta en ole vielä vissiin kastellut niin pahasti että olisivat levinneet, höyryttämistä kyllä käytän. Joskus harmittaa kun huomaa, että kallis erikoislanka on melkeinpä prikulleen samanvärinen kuin DMC:n lanka. Siispä suosin aika pitkälle tuota halvempaa lankaa… Toki erikoislangat yleensä ovat aivan ihastuttavia väreiltään.

 3. No voi ryökäle. Mä oon ihan vainoharhainen noita ristipistotöitä silittäessä, en uskalla liukuvärjättyjä silittää yhtään höyryllä.
  Juu, ei muuta kuin ensin topspuikolla kokeilemaan lähtiskö levinnyt väri pois. Ja jos ei lähde, niin sitten tietysti voi miettiä, että jos purkaa alareunasta pari senttiä pistoja pois, ja siirtää tuon piparkakkureunan ylöspäin. Työlästähän se kyllä on. Ja kuinka paljon tuosta WDW:n langasta on jäänyt väriä pistojen alle, niin sitähän ei voi tietää… Harmin paikka.

 4. Hurjan kaunis malli ja ihanat värit! Tosi kurja jos värinpäästöongelmia oli=o( Toivottavasti kuitenkin maltat työn jossain vaiheessa sieltä laatikosta kaivaa esille ja keksit ratkaisun ongelmaan.

 5. Kaunis malli ja ihanat värit, mutta voi itku ja hammastenkiristys, että onkin sattunut ikävä tapaturma. Jos topspuikko huuhtelu ei auta, niin voisiko kohdan peittää esim. ruskella pitsin palalla ja siihen vielä joku koriste päälle, kuten nappi tai sydänkoriste tai joku muu.. mitä niitä nyt onkaan.

 6. Voi harmi, kuinka kävi, mutta älä lannistu!!! Varmaan keksit pienen tuumaustauon jälkeen jonkin ratkaisun. Itse malli ja pistely on kaunis. Olen huomannut pitäväni aika lailla samoista malleista kuin sinä 🙂

 7. Työ on kyllä niin kaunis että !
  -olipas harmillista kankaan värjäytyminen,kyllä tuon voi varmasti
  silti pelastaa peittämällä ,lyhentämällä mallia tms…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s