Noel Blanc

Olin jo etukäteen suunnitellut aloittavani jonkun ihanan jouluisen mallin ja hyvissä ajoin valikoitui A Mon Ami Pierren Noel Blanc. AMAP on yksi selkeästi mieluisimmistani suunnittelijoista ja hänen tämän tyyliset mallit erityisesti.

Kokoa työllä on suhteellisen paljon eli 228*175 pistoa mutta en koe sen olevan mahdottomia sillä työssä on paljon pienempiä yksityiskohtia.  Tämän tyyppistä pistellessä siis tuntuu että ”koko ajan valmistuu jotain”  kun saa pieniä osia valmiiksi. Kankaaksi valikoin pitkän harkinnan jälkeen Knitlob´s Lairin pellavan, joka on muistaakseni 30ct. Vielä ahkerampi tuumailu liittyi käytettävään valkoiseen lankaan sillä halusin sen olevan käsinvärjättyä. Loppujen lopuksi valitsin Atalien Amandierin, joskin siinä ei värivaihteluita juurikaan huomaa (oikeastaan ollenkaan) mutta pidän sen pistelytuntumasta enemmän kuin DMC:n valkoisen. Atalie on mielestäni ylivoimaisesti laadukkain käsinvärjätyistä langoista, tosin myös heidän langoissaan saattaa saman värin sisällä olla todella hurjan suuria värieroja. Toivon totisesti että Violariumista hankkimani Amandier tokat riittävät koko työhön.

 

 

Tämän verran ehdin jouluna välipäivineen työtä tehdä. Pitsiosuus ei ole ihan telkkaripistely -tasoa mutta niin silmiä hivelevän kaunista. Työläys siis anteeksi annettakoon saman tien. 🙂

Vuosi on ehtinyt vaihtua mutta en ole sen kummemmin kerinnyt vielä tarkempaa tilinpäätöstä vuodesta 2011 tekemään. Meillä perinteisesti on tämä joulun ja välipäivien välinen aika aikamoista kyläily -buumia. Lisähaasteen tietokoneajalle antaa se, että teinit ovat vallanneet melkein kaikki talon koneet. Kännykällä on aika surkea bloggailla ja tilanne ei yhtään auta minun jo tarpeeksi korkealla olevaa tabletti -kuumetta… 😉 Vinkkejä muistakin kuin iPadeistä otetaan vastaan.

Joka tapauksessa analyysiä viime vuodesta tulossa viimeistään kun saan jälkikasvun paimennettua kouluun loppiaisen jälkeen.

 

Ihanaa ja käsityörikasta vuotta 2012 !!

Mainokset

12 kommenttia artikkeliin ”Noel Blanc

 1. Toi Amapin malli on niin kaunis, olen sitä joskus itsekin vilkuillut sillä silmällä. 🙂
  Mukavaa Uutta Vuotta koko perheelle!!!

 2. Onnekasta ja käsityörikasta Uutta Vuotta myös sinulle!
  Olet jo mukavasti päässyt alkuun tuon mallin kanssa. Minä en ole vielä ehtinyt kangasta valitsemaan, nyt houkuttaisi kyllä pistää vauhtia myös omaan aloitukseen tätä sinun katsellessa.

 3. Voi että, kaunis on kyllä tämä malli. Pitsiosuudet ovat aina jotenkin niin vaikeita, mutta ah niin kauniita!
  Hyvää vuodenjatkoa!

 4. Tuo malli on niin upea!
  Teillä onkin lapsilla kivan pitkä loma, meillä alkoi koulu ja työt sen myötä jo tiistaina. Mulla meni viime kesänä hermo tiekoneruuhkaan ja nyt meillä on kolme konetta, voin sanoa että on kiva kun on ihan oma kone käytössä silloin kun itselle sopii. Että sitä tablettia vaan hankkimaan 🙂

 5. Tää on ihana malli! Mullakin se huutelee tuolla, ehkä sitten joskus. =)
  Toivottavasti sinun vuotesi on alkanut onnellisten tähtien alla. =)

 6. Äläpäs huoli Marika se 8 per nokka oli vaan luukkujen määrä… En ole niin hullu, että pistelisin ne kaikki kaikille!!! =D =D Tai eihän sitä tiijä, kun on nuo yksioikoiset aivot niin saa aina ohjeet tavata moneen kertaan niin eihän sitä vielä tiiä mitä oon ymmärtäny väärin. =D =D 😉

 7. Aivan mielettömän upea! Voi kun jaksaisi tuollaisen itsekin väkertää. Jos saisin ensin yhden toisen ikuisuusprojektin valmiiksi, voisin aloittaa tämän. 🙂

 8. Tuosta tulee kaunis, ihanan pitsimäinen! (Minullakin on nyt malli varastossa, vaan saapa nähdä, koska ehdin noin pitkälle :).)
  Minäkin tykkään sampler-tyylisistä malleista juuri samasta syystä; ”valmistuu” koko ajan jotain :).

 9. Paluuviite: Ristipistosuunnitelmia vuodelle 2012 « Ars longa, vita brevis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s